Planstudie Giessenbrug

 • Rijkswaterstaat
  opdrachtgever
 • V&R Giessenbrug
  project
 • Arcadis
  klant
 • Aanbestedingsplan schrijven
  geleverde dienst
 • Dienst
  projecttype
 • 3 jaar
  looptijd

Wat houdt het project in? 

Er dient een planstudie te worden uitgevoerd naar de Giessenbrug. Op dit moment is dit een beweegbare brug, maar de minister heeft besloten dat dit een vaste brug moet worden. Wel moet de doorvaarhoogte 1,2 meter hoger worden. Naast het ontmantelen van het bewegingswerk en het opschonen van de betonkelder leidt dit tot constructievraagstukken. Wat is de impact op de drie naast elkaar gelegen brugdekken als je de doorvaarhoogte hoger maakt? Wat is de impact op de aanbruggen? De brug is gelegen in een dichtbebouwde omgeving en de op- en afritten (knooppunt) beginnen al op de aanbrug. Het ophogen van de brug heeft hierdoor grote consequenties voor de aanbrug.

"De tenderaanpak is heel goed opgezet en resulteert in maatregelen die nog sterker zijn. Het investeren van tijd betaalt zich uit en is de way-to-go."

Tendermanager Arcadis

Wat hebben we gedaan? 

We hebben ons gehele bewezen proces toegepast bij deze aanbesteding. Dit houdt in dat we een uitgebreide Tender Start-Up hielden waarin we de winstrategie bepaalden en de planning voor de gehele tender hebben kortgesloten. Vervolgens hebben we meerdere brainstormsessies gehad waaruit een keuzesessie is ontstaan. Door vooraf tot in detail de gunningscriteria te ontleden zijn we tot sterkere maatregelen gekomen. Na het brainstormen en de keuzesessie zijn we gaan schrijven. Tijdens het schrijfproces hebben we zelf doorlopend keuzes gemaakt en deze steeds teruggelegd bij de klant tijdens de reviewrondes. Dit deden we op basis van sessies, documenten en eigen inzichten.

De brug ligt in de A20, maar wel middenin Rotterdam/Schiedam. Ook is de vaarweg druk. Dit zorgt voor extra complexiteit en onzekerheden. Onderdeel van de criteria was dan ook de omgang met onzekerheden, die bestonden uit 4 gebeurtenissen waar maatregelen voor bedacht moesten worden. De maatregelen dienden maximale flexibiliteit te bieden bij de totstandkoming van de producten met minimale consequenties voor het financiële gedeelte. Het tijdig komen tot het eindresultaat en de opdracht-/projectdoelstellingen mochten geen risico lopen. De effectiviteit van deze maatregelen moest op deze 4 gebeurtenissen worden aangetoond.

 

 

 

 

Vragen over deze opdracht? Neem contact op met onze tenderstrateeg

 • 0343-820429
 • sales@tenderteam.nl
 • Zeist

Meer referentieprojecten

Verhuur ligplaatsen sloepen

De gemeente Heemstede wenst een ondernemer te selecteren die acht ligplaatsen gebruikt/exploiteert voor de verhuur van volledig elektrisch aangedreven sloepen. Luxe Sloepen Haarlem schakelde onze hulp in voor deze aanbesteding.

Ingenieursdiensten Treinbeveiliging ERTMS

In deze aanbesteding staan de ingenieursdiensten centraal voor de nieuwe treinbeveiligingstechnologie European Rail Traffic Management System (ERTMS). Dit is het grootste vernieuwingsproject van ProRail ooit.

Communicatie met hoge kwaliteit en ruime capaciteit

Rijkswaterstaat zocht een communicatiebureau dat communicatieadvies en -uitvoering biedt met een hoge kwaliteit en ruime capaciteit. Wij hielpen Future Communications met tenderstrategie, tendervormgeving en coaching-on-the-job van enkele EMVI-schrijvers van Future Communications.