Wat is een EMVI plan en hoe pak je dat aan?

Je wilt meedoen aan een aanbesteding waarin om een EMVI plan wordt gevraagd, maar je weet niet precies wat het is. Je zoekt ervaren strategen en schrijvers om je EMVI plan invulling te geven. Tenderteam biedt die ervaring en kennis. Op deze website vind je meer informatie over hoe wij jou kunnen helpen bij aanbestedingen. Op deze pagina vind je meer informatie over wat een EMVI plan is.

Wat betekent EMVI plan?

Sommige aanbestedingen worden toegekend aan de partij die de laagste prijs biedt. Bij een EMVI plan is dat niet zo. EMVI betekent Economisch Meest Voordelige Inschrijving. Dat wekt de indruk dat het toch alleen om prijs gaat. Maar met de term EMVI plan geeft degene die de aanbesteding uitschrijft, juist aan dat hij een kwalitatief goed plan wil ontvangen. Het gaat dan om de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Wat lever je aan bij een EMVI plan?

Als je meedoet aan een aanbesteding waarbij een EMVI plan wordt gevraagd, maak je een plan van aanpak waarin je gedetailleerd (SMART) beschrijft hoe je de opdracht gaat aanpakken. De opdrachtgever heeft in zijn aanbestedingsleidraad aangegeven welke criteria je in jouw plan van aanpak moet beantwoorden. Deze criteria pel je af in deelvragen: wat betekent de vraag en hoe ga je deze vraag beantwoorden? De opdrachtgever krijgt zo in een EMVI plan in detail te zien hoe je zijn opdracht gaat uitvoeren.

Hoe wordt je EMVI plan beoordeeld?

De opdrachtgever geeft in zijn aanbestedingsleidraad aan welke punten hij toekent aan verschillende onderdelen in het EMVI plan. Door de vragen SMART en in detail te beantwoorden maak je het makkelijk voor hem om je die punten toe te kennen. Het totaal aantal punten dat je krijgt, wordt gewogen tegen de prijs. Je kunt dus best iets duurder zijn dan een collega-inschrijver, maar doordat jouw plan meer kwaliteit biedt, win je toch. Let wel, alles wat je belooft in je EMVI plan, moet je ook uitvoeren.

Meer informatie over EMVI plannen?

Heb je interesse in de manier waarop wij voor jou een EMVI plan schrijven en de winnende tender voor je vormgeven? Kijk voor meer informatie op deze website of neem direct contact met ons op.