Tenderspecialist nodig voor een winnende tenderstrategie? Doordat Tenderteam zo veel tenders doet, weten onze tenderspecialisten precies wat in een tender nodig is om te winnen. De tenderspecialist helpt je om je plannen kwalitatief en prijstechnisch zo in te richten dat je goed scoort. En bij het ontwikkelen van plannen komen we steeds terug op de vraag: wat zoekt de opdrachtgever? De tenderspecialist bereidt de tender voor door als eerste te doorgronden wat de opdrachtgever voor soort plan wil ontvangen. Op deze website vind je meer informatie over hoe wij jou kunnen helpen bij aanbestedingen. Op deze pagina vind je meer informatie over het werk van de tenderspecialist.

Tenderspecialist: beoordeelt de aanvraag

De tenderspecialist leest de leidraad tot op de kleinste lettertjes en ook alle bestekseisen. Zo bekijkt de tenderspecialist op welke manier de gevraagde plannen worden gehonoreerd. Op basis daarvan concludeert hij welk soort plan de opdrachtgever voor ogen staat. Gaat het om de laagste prijs? Gaat het om ingewikkelde processen die goed in kaart moeten worden gebracht? Wil de opdrachtgever beheersmaatregelen voor de risico’s zien? Is het ontwerp belangrijk, het omgevingsmanagement of is het van belang zo veel mogelijk kansen te signaleren? Samen met onze klant beoordeelt de tenderspecialist de aanvraag en bepaalt welke kant het op moet met de indiening.

Tenderspecialist: maakt creativiteit los

Tijdens brainstorms over de aanpak maakt de tenderspecialist de creativiteit los in het team. Dat is best een klus, want veel techneuten vinden alles wat ze doen normaal. Ze vinden het moeilijk om hun expertise en hun meerwaarde te verwoorden voor de opdrachtgever. De tenderspecialist maakt hen los van dat gevoel en zorgt dat ze gaan inzien wat ze voor de opdrachtgever kunnen betekenen. Ook komt de tenderspecialist zelf met ideeën. Daarna helpt de tenderspecialist deze meerwaarde SMART te maken.

Tenderspecialist: begeleidt tot de laatste punt

De tenderspecialist zorgt dat alle strategische keuzes SMART en met meerwaarde in het plan worden opgenomen. De tenderspecialist prikkelt, houdt een spiegel voor, brengt vernieuwende ideeën in en borgt dat er antwoorden komen op de uitvraag. De tenderspecialist bepaalt de winstrategie en zorgt ervoor dat de EMVI-schrijver voldoende input heeft om de teksten over de plannen uit te werken. Ten slotte doet de tenderspecialist de reviews tot en met de laatste versie in een gestructureerd proces.

Tenderspecialist erbij halen?

Wil je meer weten over onze tenderspecialisten, over onze werkwijze en over wat de tenderspecialist voor jou kan betekenen? Neem contact op, we staan je graag te woord.