TENDERSTRATEGIE

Tenderstrategie van Tenderteam, gericht op het het winnen van aanbestedingen.
Wij zijn ervaren tenderstrategen en helpen invulling geven aan jouw EMVI-plan of tendermanagement.

Lees hier onze creatieve tips voor jouw strategie.

01
Zoek je
onderscheidende
oplossingen?
Wij bieden creatieve, frisse ideeën.
02
Jij focust je op
je kernbusiness!
Wij bieden de capaciteit voor tenders.
03
Scherpe blik nodig?
Wij weten wat hoge scores oplevert.

Winnende Tenderstrategie

Tenderstrateeg … wat moet je daarvoor kunnen en wat doe je dan precies? Een vraag die we regelmatig krijgen van potentiële klanten. Ja, we zoeken oplossingen die onderscheidend zijn, we hebben een frisse, kritische blik en creatieve ideeën. Maar wat moet je je daarbij voorstellen?

Hoe kun je winnen?

Doordat we zo veel tenders doen, weten wij wat opdrachtgevers zoeken. We helpen om je plannen kwalitatief en prijstechnisch zo in te richten dat je goed scoort. We weten wat je moet doen om te winnen.

Wat vindt de opdrachtgever belangrijk?

Experts gaan vaak in op details. Wij focussen juist op wat jouw klant belangrijk vindt. Bij het ontwikkelen van plannen komen we steeds terug op deze vraag: wat zoekt jouw opdrachtgever?

Dat is niet normaal

‘Dat is toch normaal.’ Experts vinden het vaak moeilijk om hun expertise te zien als zodanig. Ze vinden het normaal. Wij zien wat voor de opdrachtgever belangrijke processen, producten en afspraken zijn en brengen die SMART als meerwaarde naar voren.

Frisse ideeën

Als wij horen ‘dat doen we al jaren zo’, dan weten we dat we goed zitten. We brengen creativiteit in en komen zelf met ideeën. Hiermee schudden we je wakker en verbeteren de zichtbaarheid van producten en dienstverlening in jouw plan.

Onze aanpak

Voorbereiding tender
De tenderstrateeg bereidt de tender voor door te doorgronden wat de opdrachtgever zoekt, wat voor soort plan hij wil ontvangen. Hij bereidt tevens de brainstorms voor om de meeste creativiteit lost te maken in het team.
Brainstorms
Met de sleutelfiguren en experts brainstormen we in één team over mogelijke oplossingen en aanbiedingen. De tenderstrateeg prikkelt, houdt een spiegel voor, brengt vernieuwende ideeën in en borgt dat er antwoorden komen op de uitvraag.
Gestructureerd proces
De tenderstrateeg bepaalt de winstrategie en zorgt ervoor dat de EMVI-schrijver voldoende input heeft om de teksten over de plannen uit te werken. De tenderstrateeg organiseert de reviews en zorgt voor een gestructureerd proces.
Reviews
De tenderstrateeg zorgt dat alle strategische keuzes SMART en met meerwaarde in het plan worden opgenomen en doet de reviews tot en met de laatste versie.

Meer weten over onze werkwijze? Neem contact op, we staan je graag te woord.

Contact