FRUIT Rijkswaterstaat

 • Rijkswaterstaat
  opdrachtgever
 • FRUIT
  project
 • KienIA
  klant
 • Aanbestedingsplan schrijven
  geleverde dienst

Wat houdt het project in? 

Na een incompany training  hielp onze tenderstrategie een combinatie in de industriële automatisering bij een inschrijving op project FRUIT van Rijkswaterstaat. Het resultaat op deze grote tender was ‘uitzonderlijke scores’ zoals Rijkswaterstaat het noemde. Dit project gaat om het functioneel ontwerp van de Hartelkering, de Maeslantkering en het locomobiel van de Maeslantkering. Een complex project, maar wel helemaal in het straatje van deze combinatie. 

"Veel betrokkenheid en enthousiasme, zelfs ongevraagd extra inzet om schrijvers te helpen."

Projectleider KienIA

Wat hebben we gedaan? 

Er werd een team samengesteld uit schrijvers, experts, managers en een vormgever. Alhoewel het team elkaar niet allemaal kende bij start, liep de samenwerking onderling prettig. Dit past ook bij ons beeld van samenwerkende partijen, die veel waarde hechten aan zaken als ‘werken in een plek die voelt als een thuishaven’ en ‘open en eerlijk met elkaar samenwerken’.

Doordat ze recent een incompany training van Tenderteam had genoten was het te volgen proces duidelijk. Alle schrijvers, experts en managers gingen met de neus dezelfde kant op van start. Op een gestructureerde wijze kwam het concept voor de projectaanpak tot stand, werd de aanpak SMART gemaakt en uitgewerkt tot korte en bondige teksten. Er waren geen late uurtjes nodig en de inschrijving ging ruim op tijd de deur uit.

Wat was opvallend bij deze aanbesteding?

Door de beginnende coronaperiode waarin deze tender plaatsvindt zijn alle brainstorms en reviewsessies online. Gelukkig werkt Teams goed en weten de technische experts van beide bedrijven de knoppen perfect te bedienen, zodat samen goed gebrainstormd kan worden.

Vragen over deze opdracht? Neem contact op met onze tenderstrateeg

 • 0343 820 429
 • sales@tenderteam.nl
 • Zeist

Meer referentieprojecten

Verhuur ligplaatsen sloepen

De gemeente Heemstede wenst een ondernemer te selecteren die acht ligplaatsen gebruikt/exploiteert voor de verhuur van volledig elektrisch aangedreven sloepen. Luxe Sloepen Haarlem schakelde onze hulp in voor deze aanbesteding.

Ingenieursdiensten Treinbeveiliging ERTMS

In deze aanbesteding staan de ingenieursdiensten centraal voor de nieuwe treinbeveiligingstechnologie European Rail Traffic Management System (ERTMS). Dit is het grootste vernieuwingsproject van ProRail ooit.

Planstudie Giessenbrug

Rijkswaterstaat gaat een planstudie uitvoeren naar de Giessenbrug. Op dit moment is dit een beweegbare brug, maar dit moet een vaste brug moet worden met een doorvaarhoogte 1,2 meter hoger dan de huidige brug. Naast het ontmantelen van het bewegingswerk en het opschonen van de betonkelder leidt dit tot constructievraagstukken.