Vorige week startte voor Midden-Nederland de zomervakantie en schreven we al een blog met handige pre-vakantietips. De komende weken gaan ook voor de overige regio’s de vakanties in. Grote kans dus, dat jij de komende week ook op vakantie gaat.

Als je in de aanbestedingen werkt weet je: tenderprojecten met de bijbehorende deadlines hebben altijd voorrang. Misschien zit jij daarom nu nog wel ontzettend in de stress om al je to do’s af te vinken, die daardoor de afgelopen tijd zijn blijven liggen. Op vakantie gaan met een lege to do-lijst wil je natuurlijk het liefst. Helaas, we weten allemaal dat dat echt niet altijd lukt. En dat het een erg vervelend gevoel is om met een openstaande to do-lijst weg te gaan. 

Land van Ooit-lijst

Wij adviseren daarom de ‘Land van Ooit’-lijst in het leven te roepen. Een to do-lijst die je op een aparte takenlijst zet, los van andere taken. Hier komen namelijk de to do’s met de laagste prioriteit op te staan.

Neem ruim een week voor je vakantie je openstaande taken door en beoordeel of sommigen hiervan misschien op deze ‘Land van Ooit’-lijst kunnen. Hoe lang heb je deze taak al niet meer gezien of er aan gedacht? Hoe lang heeft er al niemand meer naar gevraagd? Heb ik het zelf nog echt nodig? Op basis hiervan kan je beoordelen of je deze taken misschien niet even op een aparte lijst kan zetten, uit je zicht. Je wilt het wel ergens bewaren, mocht je ooit weer even wat ruimte hebben, of iemand ernaar vragen (oftewel: het piepsysteem).

Vervolgens ga je verder met de to do’s met hogere prio in de tijd die je nog hebt. Lekker, wat lucht! Even op een wat ontspannendere manier de overgebleven to do’s oppakken. Wie weet lukt het nu makkelijker die er doorheen te krijgen.

Microsoft Planner

We maken zelf gebruik van de Microsoft app: Planner. Een erg handige applicatie om al je taken overzichtelijk te kunnen organiseren, labelen en prioriteren. In de afbeelding hierboven zie je er een screenshot van.

Wij geven gratis inspiratiesessies!

Tijdens onze laatste, interactieve inspiratiesessie “Relaxed ZEN-deren” zijn deze tips tot stand gekomen. Wil je ook een keer een inspiratiesessie bijwonen? Dit kan gewoon kosteloos en online. We houden deze sessies elke vierde vrijdag van de maand, met uitzondering van augustus in verband met de zomervakantie. Elke inspiratiesessie heeft een ander onderwerp. Via deze link vind je alle informatie over de inspiratiesessies de rest van dit jaar.