Hoe wij elkaar helpen om voor jou een 10 te halen.

Kennisdeling is het toverwoord in tenderland. Ga maar na, in elk EMVI-plan staat als het goed is de kennis die jouw experts in te brengen hebben op weg naar een stralende 10 als rapportcijfer. In onze blog over brainstormen kan je lezen hoe we je daar optimaal bij helpen. We willen nu graag iets met je delen over hoe wij intern kennis delen om ervoor te zorgen dat die 10 er komt. Wij noemen deze sessies: de Tender10. Wil je weten waarom? Lees verder!

Wat is dat: Tender10?

Een Tender10 is een sessie waarin we kennis met elkaar delen. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen expertise binnen een bedrijf. Bij ons is Jordy bijvoorbeeld heel goed in faciliteren en creatieve presentaties voorbereiden, Stephanie vliegt dingen aan vanuit de marketing en communicatie, Winnie weet alles over taal en schrijven en Edwin, tja, wat kan Edwin niet? Voor de technische kennis moet je bij hem zijn. Hij is niet voor niets de oprichter van Tenderteam. 

Elke donderdag zitten wij om 10 uur bij elkaar, delen we ervaringen en expertise, om te bepalen hoe we nog beter kunnen worden in een 10 halen voor jouw EMVI-plan. Daarom: Tender10.

Waarom doen we dit?

Als je al eens te maken hebt gehad met aanbestedingen, weet je hoe uiteenlopend tenders kunnen zijn. Wij leren veel van onze klanten, bij de plannen die we voor ze schrijven. Dat betekent dat wij onszelf doorlopend aan het verbeteren zijn. Om ervoor te zorgen dat die kennis niet blijft liggen hebben we de Tender10 in het leven geroepen. In eerste instantie is het natuurlijk gericht op het delen van kennis, maar we kwamen er al snel achter dat het samen ‘oefenen’ en met elkaar brainstormen net zo leuk en belangrijk is als met klanten. Het heeft dus een positief effect op onze teamspirit – we opereren echt als een eenheid: gestroomlijnd en effectief. 

Voor wie schrijf je? Je lezers kennen zal ervoor zorgen dat je de juiste toon kunt zetten in je geschreven stuk wat betreft formaliteit, inhoud en detail. Een email naar een collega zal vaak een hele andere toon hebben dan een email naar je baas. 

Waar hebben we het dan over?

We hebben in de afgelopen maanden Tender10’s gehouden over bijvoorbeeld: stroomschema’s en powerpoints, de M.A.R.K.-methode van Rijkswaterstaat en hoe je daar het beste een plan voor kunt schrijven, Asset-management, we hebben gebrainstormd over brainstormen, hoe we beter kunnen worden in SMART schrijven, waterbouw-les, systeemdenken en contractvormen. Maar we hebben het ook over best practices – hoe gingen de brainstorms, wat werkt wel in dat plan, wat werkt niet – hoe doen we dat in het vervolg nog beter?

Maar geen zorgen, we verwerken nooit ideëen van de ene opdrachtgever in het plan van een andere opdrachtgever. We doen dit puur voor onszelf, nou ja, we doen het voor ons zelf zodat we jou aan een 10 kunnen helpen.

Wil jij een 10 halen  met ons team?

Onze tenderstrategen helpen je graag om het beste uit je bedrijf naar boven te halen en dat op een winnende manier te presenteren. Neem contact met ons op, of lees er meer over op onze website.