Verhuur ligplaatsen sloepen

 • Gemeente Heemstede
  opdrachtgever
 • Verhuur ligplaatsen voor verhuur sloepen in de haven van Heemstede
  project
 • Aanbestedingsplan schrijven
  geleverde dienst
 • Concessie overeenkomst
  projecttype
 • 3 jaar met 2x 1 jaar verlenging
  looptijd

Wat houdt het project in? 

Luxe Sloepen Haarlem schakelde onze hulp in voor de aanbesteding “Verhuur ligplaatsen ten behoeve van verhuur sloepen in de Haven van Heemstede”.

De gemeente Heemstede wenst een ondernemer te selecteren die acht ligplaatsen gebruikt/exploiteert voor de verhuur van volledig elektrisch aangedreven sloepen. De ondernemer laat de lokale economie mee profiteren en houdt rekening met de omwonenden van de Haven van Heemstede.

Voor dit project konden wij ons even onderdompelen in de wereld van sloepen en waterrecreatie. Wie is er niet opgegroeid met het versje ‘schuitje varen, theetje drinken’? Bij het huren van een boot, hoort een lekker hapje en drankje. Eén van de gunningscriteria was dan ook hoe de opdrachtnemer de lokale economie, waaronder horeca, mee zou laten profiteren met de komst van de sloepen naar de haven.

"Ik ben superblij dat we gewonnen hebben. Mijn hoofd zat vol ideeën, Tenderteam heeft mij goed geholpen deze te concretiseren en helder op papier te zetten."

Arendo van Hulsbergen | Oprichter Luxe Sloepen Haarlem

Wat hebben we gedaan? 

Tijdens een brainstorm konden we helemaal los op het bedenken van allerlei concepten. Vervolgens hebben we hieruit de beste ideeën geselecteerd en verder uitgewerkt in ons plan. Bij de selectie van concepten zorgden we ervoor dat we tot een divers en uniek aanbod kwamen dat aansloot bij de doelgroep en de potentie had om nog verder te ontwikkelen na gunning. Zo hadden we niet alleen een goed antwoord op de vraag van de aanbestedende dienst, maar hebben we meteen de dienstverlening en het aanbod van onze klant uitgebreid en verbeterd voor een vliegende start.

Ook de drie andere gunningscriteria hebben we na een brainstorm verder uitgewerkt en vervolgens het gehele plan aantrekkelijk en leesbaar opgemaakt. We kozen voor een nautische stijl en gebruik van speelse illustraties en iconen. Ook begonnen we het plan met een persoonlijke inleiding van de oprichter om zijn passie voor water en sloepen en enthousiasme voor dit project over te brengen.

Wat was opvallend bij deze aanbesteding?

Voor dit plan vonden we het belangrijk een bepaalde sfeer te creëren in het plan en daarom kon een locatiebezoek niet uitblijven. We zijn in de haven gaan kijken, de aanwezig lokale economie gaan inventariseren en de vaarroutes langsgefietst. Dit gaf ons een goed beeld om een winnend plan te kunnen schrijven. Daarnaast ontstaan soms de beste ideeën aan de keukentafel, dus dat hebben we dan ook letterlijk gedaan. Brainstormen aan onze keukentafel leidde uiteindelijk tot het winnende plan van aanpak. Ook was het hele tenderproces vrij nieuw voor onze klant en heeft Tenderteam geadviseerd bij de indiening en het in orde maken van alle benodigde documenten.

 

Vragen over deze opdracht? Neem contact op met onze tenderstrateeg

 • 0343-820429
 • sales@tenderteam.nl
 • Zeist

Meer referentieprojecten

Ingenieursdiensten Treinbeveiliging ERTMS

In deze aanbesteding staan de ingenieursdiensten centraal voor de nieuwe treinbeveiligingstechnologie European Rail Traffic Management System (ERTMS). Dit is het grootste vernieuwingsproject van ProRail ooit.

Planstudie Giessenbrug

Rijkswaterstaat gaat een planstudie uitvoeren naar de Giessenbrug. Op dit moment is dit een beweegbare brug, maar dit moet een vaste brug moet worden met een doorvaarhoogte 1,2 meter hoger dan de huidige brug. Naast het ontmantelen van het bewegingswerk en het opschonen van de betonkelder leidt dit tot constructievraagstukken.

Communicatie met hoge kwaliteit en ruime capaciteit

Rijkswaterstaat zocht een communicatiebureau dat communicatieadvies en -uitvoering biedt met een hoge kwaliteit en ruime capaciteit. Wij hielpen Future Communications met tenderstrategie, tendervormgeving en coaching-on-the-job van enkele EMVI-schrijvers van Future Communications.