Verhuur ligplaatsen sloepen

  Wat houdt het project in? 

  Luxe Sloepen Haarlem schakelde onze hulp in voor de aanbesteding “Verhuur ligplaatsen ten behoeve van verhuur sloepen in de Haven van Heemstede”.

  De gemeente Heemstede wenst een ondernemer te selecteren die acht ligplaatsen gebruikt/exploiteert voor de verhuur van volledig elektrisch aangedreven sloepen. De ondernemer laat de lokale economie mee profiteren en houdt rekening met de omwonenden van de Haven van Heemstede.

  Voor dit project konden wij ons even onderdompelen in de wereld van sloepen en waterrecreatie. Wie is er niet opgegroeid met het versje ‘schuitje varen, theetje drinken’? Bij het huren van een boot, hoort een lekker hapje en drankje. Eén van de gunningscriteria was dan ook hoe de opdrachtnemer de lokale economie, waaronder horeca, mee zou laten profiteren met de komst van de sloepen naar de haven.

  "Ik ben superblij dat we gewonnen hebben. Mijn hoofd zat vol ideeën, Tenderteam heeft mij goed geholpen deze te concretiseren en helder op papier te zetten."

  Arendo van Hulsbergen | Oprichter Luxe Sloepen Haarlem

  Wat hebben we gedaan? 

  Tijdens een brainstorm konden we helemaal los op het bedenken van allerlei concepten. Vervolgens hebben we hieruit de beste ideeën geselecteerd en verder uitgewerkt in ons plan. Bij de selectie van concepten zorgden we ervoor dat we tot een divers en uniek aanbod kwamen dat aansloot bij de doelgroep en de potentie had om nog verder te ontwikkelen na gunning. Zo hadden we niet alleen een goed antwoord op de vraag van de aanbestedende dienst, maar hebben we meteen de dienstverlening en het aanbod van onze klant uitgebreid en verbeterd voor een vliegende start.

  Ook de drie andere gunningscriteria hebben we na een brainstorm verder uitgewerkt en vervolgens het gehele plan aantrekkelijk en leesbaar opgemaakt. We kozen voor een nautische stijl en gebruik van speelse illustraties en iconen. Ook begonnen we het plan met een persoonlijke inleiding van de oprichter om zijn passie voor water en sloepen en enthousiasme voor dit project over te brengen.

  Wat was opvallend bij deze aanbesteding?

  Voor dit plan vonden we het belangrijk een bepaalde sfeer te creëren in het plan en daarom kon een locatiebezoek niet uitblijven. We zijn in de haven gaan kijken, de aanwezig lokale economie gaan inventariseren en de vaarroutes langsgefietst. Dit gaf ons een goed beeld om een winnend plan te kunnen schrijven. Daarnaast ontstaan soms de beste ideeën aan de keukentafel, dus dat hebben we dan ook letterlijk gedaan. Brainstormen aan onze keukentafel leidde uiteindelijk tot het winnende plan van aanpak. Ook was het hele tenderproces vrij nieuw voor onze klant en heeft Tenderteam geadviseerd bij de indiening en het in orde maken van alle benodigde documenten.

   

  Vragen over deze opdracht? Neem contact op met onze tenderspecialist

  • 0343-820429
  • sales@tenderteam.nl
  • Zeist

  Meer referentieprojecten

  Bouwteam renovatie ophaalbrug Suisendijk

  De gemeente Goeree-Overflakkee selecteert een installateur met nautische kennis als bouwteampartner voor de renovatie van de Ophaalbrug Suisendijk.

  ROK Interim-Management en Organisatieadvies

  We hielpen een bekend inkoop- en interim management bureau in Nederland met het inschrijven op een Raamovereenkomst van de ministeries.

  Tijdelijke bruggen A9

  We hielpen Janson Bridging met het maken van een tenderdocument voor combinatie VEENIX. Het betrof een B2B-voorstel voor de huur van 8 gigantische, tijdelijke bruggen die in én over de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht liggen. Je kunt ze inmiddels rijdend over de A9 zien liggen!