Raamovereenkomst Communicatie RWS

  Wat houdt het project in?

  Rijkswaterstaat zocht een communicatiebureau dat communicatieadvies en -uitvoering biedt met een hoge kwaliteit en ruime capaciteit. Wij hielpen Future Communications met tenderstrategie, tendervormgeving en coaching-on-the-job van enkele EMVI-schrijvers van Future Communications.

  De beoordelingssystematiek vat een uitgebreide rekensom, zoals vaker bij grote aanbestedende diensten. We nemen de tijd om de beoordelingssystematiek te doorgronden en alle mogelijke scenario’s te modelleren. We zoeken naar kansen hoe te gaan verdienen in dit contract. We denken hierbij aan groeifactoren, indexatie, inkoop en marges. Na vier intensieve sessies hierover geven we er een klap op.

  "Ik merk dat jij al zoveel ervaring hebt en dus ook heel snel input kan geven en snel schakelt, wat echt een pluspunt is. Je weet precies de dingen eruit te halen die van belang zijn."

  Dorien van Broekhoven | Commercieel manager Future Communications

  Wat hebben we vervolgens gedaan?

  Bij de Tender Start-Up spreken we een tenderplanning af en een rolverdeling voor tijdens de tender. Na het kortsluiten wat de benodigde inzet is gaan we door en plannen alle brainstorms, pitch, calculatiesessies en reviewoverleggen in. We zoeken tijdens brainstorms naar wat nodig is om te doen voor de winst, of juist te laten.

  Wat was opvallend bij deze aanbesteding?

  Ik merk op dat tijdens het gehele tendertraject de vormgeving achterblijft op de inhoud, terwijl de tijd begint te dringen. Collega en tendervormgever Piet sluit aan en maakt in no-time het design voor het binnenwerk. Door de tijdsdruk wordt de laatste dagen aan de tender gewerkt door de schrijvers, 2 vormgevers, 2 reviewers (waaronder ik) en het bedrijfsbureau. Ondanks alles leveren we de complete inschrijving een dag eerder in dan de deadline.

  Meer lezen?

  Edwin schreef ook een blog over zijn persoonlijke ervaring.

   

  Vragen over deze opdracht? Neem contact op met onze tenderspecialist

  • 0343-820429
  • marketing@tenderteam.nl
  • Zeist

  Meer referentieprojecten

  Bouwteam renovatie ophaalbrug Suisendijk

  De gemeente Goeree-Overflakkee selecteert een installateur met nautische kennis als bouwteampartner voor de renovatie van de Ophaalbrug Suisendijk.

  ROK Interim-Management en Organisatieadvies

  We hielpen een bekend inkoop- en interim management bureau in Nederland met het inschrijven op een Raamovereenkomst van de ministeries.

  Tijdelijke bruggen A9

  We hielpen Janson Bridging met het maken van een tenderdocument voor combinatie VEENIX. Het betrof een B2B-voorstel voor de huur van 8 gigantische, tijdelijke bruggen die in én over de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht liggen. Je kunt ze inmiddels rijdend over de A9 zien liggen!