Communicatie met hoge kwaliteit en ruime capaciteit

 • Rijkswaterstaat
  opdrachtgever
 • Raamovereenkomst Communicatieadvies en -uitvoering
  project
 • Future Communications
  klant
 • Aanbestedingsplan schrijven
  geleverde dienst

Wat houdt het project in?

Rijkswaterstaat zocht een communicatiebureau dat communicatieadvies en -uitvoering biedt met een hoge kwaliteit en ruime capaciteit. Wij hielpen Future Communications met tenderstrategie, tendervormgeving en coaching-on-the-job van enkele EMVI-schrijvers van Future Communications.

De beoordelingssystematiek vat een uitgebreide rekensom, zoals vaker bij grote aanbestedende diensten. We nemen de tijd om de beoordelingssystematiek te doorgronden en alle mogelijke scenario’s te modelleren. We zoeken naar kansen hoe te gaan verdienen in dit contract. We denken hierbij aan groeifactoren, indexatie, inkoop en marges. Na vier intensieve sessies hierover geven we er een klap op.

"Ik merk dat jij al zoveel ervaring hebt en dus ook heel snel input kan geven en snel schakelt, wat echt een pluspunt is. Je weet precies de dingen eruit te halen die van belang zijn."

Dorien van Broekhoven | Commercieel manager Future Communications

Wat hebben we vervolgens gedaan?

Bij de Tender Start-Up spreken we een tenderplanning af en een rolverdeling voor tijdens de tender. Na het kortsluiten wat de benodigde inzet is gaan we door en plannen alle brainstorms, pitch, calculatiesessies en reviewoverleggen in. We zoeken tijdens brainstorms naar wat nodig is om te doen voor de winst, of juist te laten.

Wat was opvallend bij deze aanbesteding?

Ik merk op dat tijdens het gehele tendertraject de vormgeving achterblijft op de inhoud, terwijl de tijd begint te dringen. Collega en tendervormgever Piet sluit aan en maakt in no-time het design voor het binnenwerk. Door de tijdsdruk wordt de laatste dagen aan de tender gewerkt door de schrijvers, 2 vormgevers, 2 reviewers (waaronder ik) en het bedrijfsbureau. Ondanks alles leveren we de complete inschrijving een dag eerder in dan de deadline.

Meer lezen?

Edwin schreef ook een blog over zijn persoonlijke ervaring.

 

Vragen over deze opdracht? Neem contact op met onze tenderstrateeg

 • 0343-820429
 • marketing@tenderteam.nl
 • Zeist

Meer referentieprojecten

Verhuur ligplaatsen sloepen

De gemeente Heemstede wenst een ondernemer te selecteren die acht ligplaatsen gebruikt/exploiteert voor de verhuur van volledig elektrisch aangedreven sloepen. Luxe Sloepen Haarlem schakelde onze hulp in voor deze aanbesteding.

Ingenieursdiensten Treinbeveiliging ERTMS

In deze aanbesteding staan de ingenieursdiensten centraal voor de nieuwe treinbeveiligingstechnologie European Rail Traffic Management System (ERTMS). Dit is het grootste vernieuwingsproject van ProRail ooit.

Planstudie Giessenbrug

Rijkswaterstaat gaat een planstudie uitvoeren naar de Giessenbrug. Op dit moment is dit een beweegbare brug, maar dit moet een vaste brug moet worden met een doorvaarhoogte 1,2 meter hoger dan de huidige brug. Naast het ontmantelen van het bewegingswerk en het opschonen van de betonkelder leidt dit tot constructievraagstukken.