Bouwteam Waterschap

 • Drents Overijsselse Delta
  opdrachtgever
 • Organiserend Ketenteam Vervangingen en Optimalisaties RWZI’s
  project
 • GMB
  klant
 • Aanbestedingsplan schrijven
  geleverde dienst
 • Bouwteamovereenkomst
  projecttype

Wat houdt het project in?

Voor het ontwerpen en realiseren van het cluster ‘Vervangingen en Optimalisaties RWZI’s 2019’ zoekt het waterschap een partner voor de samenwerking in een ‘organiserend ketenteam’, op basis van een bouwteamovereenkomst. Het waterschap start voor deze bouwteamovereenkomst een meervoudig onderhandse procedure conform hoofdstuk 7 van de ARW 2016.

Vier weken, twee plannen 

Onze klant aan het woord: “Wij zijn een groot en veelzijdig bedrijf, dat onder andere dijken, waterzuiveringsinstallaties en slibverwerkingsinstallaties renoveert of realiseert. Wij wilden inschrijven op een tender van het waterschap Drents Overijsselse Delta voor het onderhoud van rioolwaterzuiveringsinstallaties. Een raamovereenkomst in een bouwteamconstructie was het doel. Er moesten twee plannen worden ingediend: een onderhoudsplan en een samenwerkingsplan: hoe gaat de samenwerking met de opdrachtgever en andere partijen, zoals constructeurs en aannemers eruit zien? Er waren maar vier weken om beide plannen uit te denken en uit te schrijven.”

"Het was fijn samenwerken met Edwin. We hebben zelf schrijvers in huis en ook hebben we vaker ingeschreven op bouwteamtenders. Maar we hadden voor deze tender geen capaciteit en wilden wel inschrijven. Vandaar dat Edwin ons als externe tenderstrateeg en schrijver heeft ondersteund. Dat is goed bevallen."

Jan van Doorn | Tendermanager GMB

Wat hebben we gedaan? 

Frisse blik

Tendermanager: “Het was gemakkelijk voor ons dat Edwin bij ons op kantoor kwam zitten. Zo waren de lijnen kort en kon hij snel informatie ophalen bij de collega’s die de kennis moesten leveren. Even bij elkaar naar binnen lopen, werkt prettig als je snel iets wilt weten. Het is ook fijn dat Edwin ervaring heeft met de werktuigbouwkundige kant. Wij zitten meer op de civiele kant en dus kijkt hij net even anders; met een frisse blik. Na de brainstorms heeft hij veel mensen hier gesproken en de verschillende bijdragen samengevoegd.”

Werk uit handen

“Hij nam veel werk uit handen, wat ook de bedoeling was”, vertelt hij. “Het uitdenken en schrijven van een goed plan kost heel veel tijd. Dat was op deze manier prima gelukt. Wij zaten eerst wel op een ander spoor qua invulling van het plan. Vanuit zijn achtergrond stak hij de tender eerst vrij prestatiegericht in, gericht op vpi’s en zo. Wij kennen de klant echter goed en die is juist heel praktisch ingesteld en niet procedureel. Gewoon beginnen en dan samen verder opbouwen. Dat wilden wij niet uit het oog verliezen.”

Wat was opvallend bij deze aanbesteding?

Twee tienen

Hij sluit af met: “De kennis van de partij die tendert, is belangrijk en daar heeft Edwin goed naar geluisterd. We hebben van elkaar geleerd, gezamenlijk een plan gemaakt, en samen gewonnen. We kregen voor beide plannen een tien! Door zijn persoonlijke benadering en openheid kun je fijn samenwerken. Edwin heeft goed aangevoeld hoe wij erin zaten. En dat werkte.”

 

 

 

Vragen over deze opdracht? Neem contact op met onze tenderstrateeg

 • 0343-820429
 • sales@tenderteam.nl
 • Zeist

Meer referentieprojecten

Verhuur ligplaatsen sloepen

De gemeente Heemstede wenst een ondernemer te selecteren die acht ligplaatsen gebruikt/exploiteert voor de verhuur van volledig elektrisch aangedreven sloepen. Luxe Sloepen Haarlem schakelde onze hulp in voor deze aanbesteding.

Ingenieursdiensten Treinbeveiliging ERTMS

In deze aanbesteding staan de ingenieursdiensten centraal voor de nieuwe treinbeveiligingstechnologie European Rail Traffic Management System (ERTMS). Dit is het grootste vernieuwingsproject van ProRail ooit.

Planstudie Giessenbrug

Rijkswaterstaat gaat een planstudie uitvoeren naar de Giessenbrug. Op dit moment is dit een beweegbare brug, maar dit moet een vaste brug moet worden met een doorvaarhoogte 1,2 meter hoger dan de huidige brug. Naast het ontmantelen van het bewegingswerk en het opschonen van de betonkelder leidt dit tot constructievraagstukken.