Bouwteam Waterschap

  Wat houdt het project in?

  Voor het ontwerpen en realiseren van het cluster ‘Vervangingen en Optimalisaties RWZI’s 2019’ zoekt het waterschap een partner voor de samenwerking in een ‘organiserend ketenteam’, op basis van een bouwteamovereenkomst. Het waterschap start voor deze bouwteamovereenkomst een meervoudig onderhandse procedure conform hoofdstuk 7 van de ARW 2016.

  Vier weken, twee plannen 

  Onze klant aan het woord: “Wij zijn een groot en veelzijdig bedrijf, dat onder andere dijken, waterzuiveringsinstallaties en slibverwerkingsinstallaties renoveert of realiseert. Wij wilden inschrijven op een tender van het waterschap Drents Overijsselse Delta voor het onderhoud van rioolwaterzuiveringsinstallaties. Een raamovereenkomst in een bouwteamconstructie was het doel. Er moesten twee plannen worden ingediend: een onderhoudsplan en een samenwerkingsplan: hoe gaat de samenwerking met de opdrachtgever en andere partijen, zoals constructeurs en aannemers eruit zien? Er waren maar vier weken om beide plannen uit te denken en uit te schrijven.”

  "Het was fijn samenwerken met Edwin. We hebben zelf schrijvers in huis en ook hebben we vaker ingeschreven op bouwteamtenders. Maar we hadden voor deze tender geen capaciteit en wilden wel inschrijven. Vandaar dat Edwin ons als externe tenderstrateeg en schrijver heeft ondersteund. Dat is goed bevallen."

  Jan van Doorn | Tendermanager GMB

  Wat hebben we gedaan? 

  Frisse blik

  Tendermanager: “Het was gemakkelijk voor ons dat Edwin bij ons op kantoor kwam zitten. Zo waren de lijnen kort en kon hij snel informatie ophalen bij de collega’s die de kennis moesten leveren. Even bij elkaar naar binnen lopen, werkt prettig als je snel iets wilt weten. Het is ook fijn dat Edwin ervaring heeft met de werktuigbouwkundige kant. Wij zitten meer op de civiele kant en dus kijkt hij net even anders; met een frisse blik. Na de brainstorms heeft hij veel mensen hier gesproken en de verschillende bijdragen samengevoegd.”

  Werk uit handen

  “Hij nam veel werk uit handen, wat ook de bedoeling was”, vertelt hij. “Het uitdenken en schrijven van een goed plan kost heel veel tijd. Dat was op deze manier prima gelukt. Wij zaten eerst wel op een ander spoor qua invulling van het plan. Vanuit zijn achtergrond stak hij de tender eerst vrij prestatiegericht in, gericht op vpi’s en zo. Wij kennen de klant echter goed en die is juist heel praktisch ingesteld en niet procedureel. Gewoon beginnen en dan samen verder opbouwen. Dat wilden wij niet uit het oog verliezen.”

  Wat was opvallend bij deze aanbesteding?

  Twee tienen

  Hij sluit af met: “De kennis van de partij die tendert, is belangrijk en daar heeft Edwin goed naar geluisterd. We hebben van elkaar geleerd, gezamenlijk een plan gemaakt, en samen gewonnen. We kregen voor beide plannen een tien! Door zijn persoonlijke benadering en openheid kun je fijn samenwerken. Edwin heeft goed aangevoeld hoe wij erin zaten. En dat werkte.”

   

   

   

  Vragen over deze opdracht? Neem contact op met onze tenderspecialist

  • 0343-820429
  • sales@tenderteam.nl
  • Zeist

  Meer referentieprojecten

  Bouwteam renovatie ophaalbrug Suisendijk

  De gemeente Goeree-Overflakkee heeft het voornemen een aanbestedingsprocedure uit te voeren voor het selecteren van een bouwteampartner om in bouwteamverband, samen met de gemeente, een geschikt ontwerp te maken (ter zake realiseren van doelstellingen en voldoen aan de eisen en randvoorwaarden van de renovatie) voor de renovatie van de ophaalbrug Suisendijk binnen de gemeente Goeree-Overflakkee. […]

  ROK Interim-Management en Organisatieadvies

  Het doel van deze Aanbesteding is het sluiten van meerdere Raamovereenkomsten op het gebied van: Strategisch Interim-Management; Tactisch Interim-Management en Organisatieadvies.

  Tijdelijke bruggen A9

  Janson Bridging is door combinatie VEENIX gevraagd om een B2B-voorstel te maken voor de huur van 8 tijdelijke bruggen voor de tijdelijke omlegging van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht.