Wat is de juiste vorm voor een EMVI-plan?

Heb je ooit kleding gekocht? Of meubels misschien? Waar baseer je dan je keuze op? De prijs speelt een rol, natuurlijk, maar wij durven er wel geld op te zetten dat je je keuze vooral maakt op vormgeving. Hoe iets eruit ziet bepaalt in grote mate wat we ergens van vinden. Dit geldt zeker ook voor EMVI-plannen. Bij Tenderteam besteden we veel aandacht aan de vormgeving van onze plannen, omdat dat onze winkans aanzienlijk vergroot. Wil je weten waarom dat zo is? Lees snel verder.

Schoonheid verkoopt

Laten we er niet omheen draaien en het zeggen zoals het is: je schrijft een EMVI-plan omdat je graag iets wil verkopen. Je probeert de beoordelaar/lezer te verleiden om met jou in zee te gaan. De eerste indruk is meer dan de helft van het werk. Als jij aandacht besteed aan de vormgeving van je plan laat je zien dat je moeite hebt gedaan om je EMVI-plan zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Een aantrekkelijk vormgegeven EMVI-plan wekt een goede indruk en nodigt de lezer meteen uit tot lezen – jouw plan zal het eerste plan zijn dat gelezen wordt.

Het vergoot de leesbaarheid

De tijd van de beoordelaar is kostbaar. Respecteer dat en de lezer zal je belonen. In een goed vormgegeven plan kun je met alleen de visuele structuur al veel duidelijk maken. Je helpt de lezer om jouw plan makkelijk en snel te lezen, en daardoor vaak ook beter. In een goed vormgegeven tekst springen de belangrijke punten er meteen uit – en zijn ze ook makkelijk terug te vinden. Dingen die eruit springen brengen ons meteen bij het volgende punt:

De focus van de lezer sturen

Je besteed veel tijd aan je EMVI-plan en bent trots op de punten en beloftes die jouw plan uniek maken, je weet zeker dat de opdrachtgever iets heeft aan jouw oplossingen. Dat feit alleen geeft je echter geen enkele garantie dat de lezer precies die informatie uit je plan zal halen. Door je vormgeving slim in te zetten kun je de lezer ‘helpen’ om de punten die jij belangrijk vindt op te merken (en te onthouden), bijvoorbeeld met gekleurde tussenkoppen op strategische plekken.

Een professionele indruk achterlaten

Een goed vormgegeven plan straalt vakmanschap en passie uit. Van de eerste tot de laatste indruk zal je plan de lezer enthousiasmeren, omdat je aan alles aandacht hebt besteed. Dit zal je ongetwijfeld een hogere score opleveren bij de beoordeling van je plan.

Maar er is nog een groot voordeel: De professionele indruk die jij achterlaat, blijft bij een lezer hangen. Ook bij de eerstvolgende tender is dit wat de beoordelaar al weet, hij of zij kent jouw bedrijf nog. Een goed vormgegeven plan geeft je de kans om een  relatie met de lezer vorm te geven die past bij het aangaan van een langdurige relatie met je lezer en daarmee het behalen van je bedrijfsdoelen.

Wil je eens sparren met een tenderspecialist?

Onze tenderspecialisten helpen jou om je organisatie op een aantrekkelijke manier aan de opdrachtgever te presenteren. Wil je graag eens sparren met een van onze tenderspecialisten? Neem direct contact met ons op!