OVER ONS

Tenderteam is expert in het winnen van aanbestedingen.
Wij zijn ervaren tenderspecialisten en schrijvers van EMVI plannen.

 

  Over Tenderteam

  Tenderteam is specialist in het winnen van aanbestedingen, tenders en RFP’s. Onze EMVI plannen (plan van aanpak, kwaliteitsdocument, bid plan) scoren gemiddeld ruim boven de 8. En daardoor wonnen onze klanten gemiddeld 2 op 3 tenders.

  • EMVI plannen schrijven.
  • Tendermanagement & tenderconsultancy.
  • Creatief aanjagen van bijvoorbeeld strategie- en SWOT-sessies.
  • Cursussen over EMVI plannen schrijven en onze winnende tenderstrategie.

  Tenderteam is een team van aanstekelijk enthousiaste creatieve aanjagers. Een team dat bestaat uit schrijvers, strategen en aanbestedingsspecialisten. Een voor een professionals, maar we werken als één Tenderteam – niet tenderapart.

  Wij helpen bedrijven te ondernemen. Écht helpen en liefst zelfs inspireren. We doen dit door samen de winnende strategie te bepalen, creativiteit te brengen en actie te ondernemen. De resultaten hiervan zijn dat onze klanten groeien in omzet, hun bedrijfsvoering continu verbetert, en het bedrijf ondernemender wordt.

  Waarom het zo belangrijk is om bedrijven écht te helpen met aanbestedingen? De overheid koopt voor meer dan 80 miljard euro per jaar in via aanbestedingen. Onze plannen laten SMART zien hoe we de gewenste verandering realiseren naar een circulaire wereld, waarin slim en efficiënt gewerkt wordt, en die 100% duurzaam is. Zo realiseren we door ons werk een Beter Nederland.

  Ons Team

  Werken bij Tenderteam

  Zoek jij werk met afwisseling, creativiteit en gezelligheid? Start nu bij Tenderteam!

  We helpen bedrijven te ondernemen met aanbestedingen!

  Slim en duurzaam
  En waarom is dit belangrijk? Door ons werk realiseren we een Beter Nederland. We hebben impact in de openbare ruimte door slim te werken en 100% duurzaamheid na te streven. De overheid koopt voor meer dan 80 miljard euro per jaar in via aanbestedingen. Onze plannen maken de transitie tot de nieuwe circulaire, slimme en fijne maatschappij SMART.
  Creativiteit
  Tenderteam heeft frisse ideeën, een kritische blik, hoge mate van senioriteit, vakinhoudelijke kennis en werkervaring in zeer uiteenlopende branches. We zijn creatieve aanjagers, aanstekelijk enthousiast en echte teamspelers. De specialisten van Tenderteam zijn ondernemend en innovatief, zoeken uitdagingen en houden van complexe puzzels.
  De winnende strategie
  Tenderteam is gespecialiseerd in het winnen van aanbestedingen op EMVI. We werken vanuit de juiste tenderstrategie naar een succesvol plan van aanpak toe. We hebben een sterke basis aan processen, werkvormen, sjablonen en digitale middelen om dit te faciliteren. Doordat het maken van EMVI plannen 95% van ons dagelijks werk betreft zijn we hier sterk in gespecialiseerd.
  We ondernemen actie
  Tenderteam neemt standaard het voortouw. We schakelen snel en beginnen uit onszelf met onderzoeken en uitwerken. In teams die we helpen, stellen we veel vragen en zetten we acties uit. We jagen informatie na en sturen het team naar een winnende oplossing toe.
  Ervaren tenderspecialisten voor bedrijven

  Onze consultants werken dag in dag uit aan tenders. De opdrachtsommen variëren van enkele tonnen tot vele miljoenen. Ons proces is gericht op het vergroten van de winkans en vervolgens op het verhogen van de efficiëntie. Binnen de beschikbare tijd weten wij efficiënt een goed scorende aanbieding te maken. Ook al zijn er maar enkele weken.

  We houden rekening met de interne belangen en helpen zo de organisatie van de klant. We werken op een beheerste en efficiënte wijze naar een winnende aanbieding. Bij voorkeur zonder avond- en weekendwerk voor klanten en onszelf. We doen er alles aan om de tenderkosten voor onze klanten te beheersen en te zorgen dat er nooit verrassingen zijn.

  Samenwerking

  We tenderen natuurlijk nooit alleen, maar altijd samen met de specialisten van onze klanten. We interviewen de experts en stellen hun kritische vragen. We komen met vernieuwende ideeën en werken zo naar een slim Plan van Aanpak toe. Ook houden we in de gaten dat het plan uitvoerbaar blijft. Zo win je niet alleen de tender, maar heb je uiteindelijk ook een winstgevend project.

  Ervaring alle EMVI-criteria

  Wij weten in elk vakgebied en elke contractvorm een succesvol EMVI plan te schrijven. We hebben ervaring met de meest uiteenlopende EMVI criteria.

  Hieronder voorbeelden van plannen die wij regelmatig schrijven:

  • Plan van aanpak
  • Kwaliteit dienstverlening
  • Capaciteit dienstverlening
  • Continuïteit dienstverlening
  • Case
  • Duurzaamheidsplan
  • Circulariteitsplan
  • Stakeholdermanagement
  • RFP (plan van aanpak voor B2B)

  En in de techniek realiseren wij ook regelmatig:

  • Bouwteamplan
  • Uitvoeringsplan
  • Innovatieplan
  • Risicobeheersplan
  • Omgevingsplan
  • Communicatieplan
  • Faseringsplan en planning
  • Onderhoudsplan
  • Asset-managementplan (prestatieplan en beheer- en onderhoudscontract)
  • Plan van aanpak (RAW, UAV en UAV-gc)
  • We doen geen Best Value (wel hybride EMVI’s)
  8
  van 10 tenders gewonnen in 2018
  10.000
  woorden schrijven per week
  8,3
  Gemiddelde score plannen
  100
  ideeën per gemiddelde brainstormsessie

  Klanten over ons

  Positief was de inbreng van de frisse blik.
  Projectmanager
  Bouwteam waterzuiveringen
  Jullie zijn heel organisatie bewust oftewel jullie hebben inlevingsvermogen in hoe wij werken. Ook snel kunnen schakelen tijdens wijziging in tender. Jullie zijn goed in wat jullie doen.
  Effect: een 9,9 als EMVI score.
  Tendermanager
  Installaties
  Deskundig en betrouwbare adviseur! Klantgericht en altijd proactief en vooruit denkend. Je zou hem als je adviseur willen hebben op een breed pakket van diensten, maar vooral op het gebied van tenders en aanbesteding is hij echt sterk! Gezamenlijk ervaring meegemaakt bij projecten van provincie Noord Holland en RET. Echt tof.
  Tendermanager
  Beweegbare kunstwerken
  Met Edwin heb ik samen aan verschillende tenders gewerkt als EMVI-schrijver. Het is een genot om met Edwin samen te werken; hij is expert op tendergebied, heeft kennis en ervaring in technische tenders en denkt uitstekend mee om te komen tot creatieve en onderscheidende oplossingen in EMVI-plannen.
  EMVI Coördinator (ZZP)
  Diverse branches en tenders
  Niet alleen een redigerende schrijver maar vooral ook een dirigerende inhoudelijk betrokken vakman.
  Hoofd Bedrijfsbureau
  Vaarwegen
  Daadkrachtig, duidelijk en kennis op breder vlak. Niet enkel schrijven.
  Projectleider
  Waterbouw
  Positief punt was het najagen van informatie.
  Hoofd Bedrijfsbureau
  Speeltuinen
  Zeer prettige en professionele samenwerking mogen ervaren met kennis van zaken. Tender met succes doorlopen en ik kan een samenwerking met Edwin aanraden!
  Tendermanager
  Industriële automatisering
  Alles in de hand, in controle en in the lead. Zeg maar pro-actief. In een tussentijdse versie van het plan mistte we een keer het wow-effect, dat werd wel snel opgelost. Voor mij als bedrijfsleider was Tenderteam ook een goede sparringspartner.
  Bedrijfsleider
  Bruggenbouw
  Een unieke eigenschap is dat Edwin ook in staat is om calculaties te maken, calculaties te reviewen om te komen tot de beste prijsstrategie in de verhouding tussen kwaliteit en prijs. Het leuke is dat Edwin niet alles zelf wil doen, maar juist de experts in zijn tenderteam de ruimte laat om tot oplossingen en SMART teksten te komen.
  Tendermanager (ZZP)
  Diverse branches en tenders
  Proactief, organiserend en flexibel.
  Ontwerpleider
  Bruggenbouw
  Het is prettig samenwerken. Vorig jaar heeft hij mij en mijn collega's geholpen bij het opstellen van EMVI plannen. In korte tijd en met veel inzet hebben we gezamenlijk een goed plan op papier gezet. Daadkrachtig en met kennis van zaken, dat vind ik kenmerkend.
  Aanbestedingsspecialist (ZZP)
  Diverse branches en tenders
  Bij de review kregen we het praktische advies om concreet antwoord te geven op de vragen van de opdrachtgever. Dat advies was denk ik doorslaggevend bij het winnen van de tender.
  Oprichter
  Systems Engineering
  Onze directie besloot eigenlijk te laat om toch in te gaan schrijven. In 1,5 week tijd is evengoed nog een EMVI-plan geproduceerd door Tenderteam waarmee wij de aanbesteding hebben gewonnen.
  Anoniem
  Hoofd Bedrijfsbureau