EMVI schrijver

De EMVI schrijver wordt steeds belangrijker om aanbestedingen te winnen. Het EMVI plan telt steeds zwaarder mee ten opzichte van de prijs bij de beoordeling van de inschrijvers. EMVI schrijven is tegenwoordig al lang niet meer alleen schrijven. We helpen invulling geven aan de projectaanpak vanuit de klantvraag.

Lees hier onze creatieve tips voor jouw tenderstrategie en het schrijven van EMVI plannen.

Wat is een EMVI schrijver?

Een EMVI schrijver brainstormt mee op de aanpak en is de vaak de klantdenker binnen het team van experts. Is een EMVI schrijver dan anders dan een normale schrijver?  Deze vraag krijgen we eigenlijk nooit van klanten, maar is volgens ons wel heel relevant om te stellen. Het schrijven van een EMVI plan gaat namelijk stukken verder dan een verhaal op papier zetten en grammatica controleren. Bij het schrijven komen namelijk nogal wat aanbestedingskennis en commerciële vaardigheden kijken.

betrokken, nieuwsgierig en een luisterend oor.
is goed in interviewen, kritisch doorvragen en inhoud ophalen.
doet suggesties en denkt mee met mogelijke maatregelen.
ordent alle inhoud die wordt verkregen via brainstorms, interviews en andere bronnen.

Het schrijven van een EMVI plan

Het schrijven van een EMVI plan heeft tot doel een overtuigende tekst aan te leveren. Een tekst die de lezer van a tot z gemakkelijk door de inhoud leidt. De plannen zijn helder geschreven in duidelijke, niet mis te verstane taal. De maatregelen die de klant neemt om aan de vraag te beantwoorden, staan in goed gestructureerde, overzichtelijke alinea’s bij elkaar. De meerwaarde van iedere maatregel (de usp) wordt hierbij kernachtig verwoord. Om tot zo’n tekst te komen, heeft de EMVI schrijver de leidraad uitgespeld zodat hij precies weet wat er moet worden ingediend. Wat wordt inhoudelijk gevraagd, welk aantal pagina’s is er tot beschikking voor de deelplannen, worden er foto’s of organogrammen gevraagd en welke knelpunten blijken uit de uitvraag? Dit is het uitgangspunt voor de EMVI schrijver voordat hij gaat brainstormen en informatie gaat ophalen binnen het team.

1
Uitwerken van een eerste globale opzet uit, waarin vaak veel nog ongewis is (moet de klant nog aanleveren).
2
Laatste input ophalen, nieuwe input invoegen en inhoud aanscherpen, zodat een sterkere compositie ontstaat.
3
Toevoegen van pakkende koppen, structureren van tekst en het toevoegen van elementen voor een pakkend geheel.
4
Aanscherpen van de tekst en het EMVI plan passend maken binnen de gestelde eisen.

EMVI schrijver inhuren?
Neem contact op, we staan je graag te woord.

Contact