Tenderstrateeg

Om een tender te winnen is een tenderstrateeg onmisbaar: beantwoorden van de klantvraag, bedenken van het Plan van Aanpak en aanbestedingstechnische zaken.
Onze ervaren tenderstrategen helpen bij het winnen van jouw aanbesteding.

Lees hier onze creatieve tips voor jouw strategie.

Profiel van een tenderstrateeg

Tenderstrateeg … wat moet je daarvoor kunnen en wat doe je dan precies? Een vraag die we regelmatig krijgen van potentiële klanten. Ja, we zoeken oplossingen die onderscheidend zijn, we hebben een frisse, kritische blik en creatieve ideeën. Maar wat moet je je daarbij voorstellen?

1
Hoe zit het contract en het bestek financieel in elkaar? De tenderstrateeg kent de leidraad en het bestek, financieel en inhoudelijk, zodat hij weet wat de minimumeisen zijn.
2
Welke opties heb je? De tenderstrateeg doet financieel en inhoudelijk suggesties voor optimalisatie van het plan binnen de mogelijkheden van de opdrachtgever.
3
De tenderstrateeg kent de markt en de trends in de wereld van aanbestedingen en weet daarom altijd wat er gaande is in het vakgebied. Hij is een expert in zijn vak.
4
Welke ruimte is er om beloftes te doen? De strateeg verkent die ruimte en geeft een creatieve draai aan mogelijke beloftes. Hij denkt buiten gebaande paden voor een optimaal resultaat.
5
Inhoudelijk heeft hij een visie op hoe de klant gaat winnen. Hij weet zo veel van het vak dat hij onderscheidend en vernieuwend kan zijn. Hij bedenkt de strategie en de argumentatie.
6
Hij zet de lijnen uit om ideeën te concretiseren en om informatie te krijgen. Hij inspireert de medewerkers van de klant en zet ze aan het werk om binnen het concept te denken en input aan te leveren.
7
De tenderstrateeg zit actief in het overleg: luisteren, sturen, brainstormen, omdenken.
8
De strateeg bedenkt een concept voor de presentatie (structuur inhoud en beeld).

Meer weten over onze werkwijze?
Neem contact op, we staan je graag te woord.

Contact