Planstudie naar de Giessenbrug

 • Rijkswaterstaat
  opdrachtgever
 • V&R Giessenbrug
  project
 • Arcadis
  klant
 • Aanbestedingsplan schrijven
  geleverde dienst
 • Levering (inschrijving NOK)
  projecttype
 • Na gunning t/m juni 2024
  looptijd

Wat houdt het project in? 

Er dient een planstudie te worden uitgevoerd naar de Giessenbrug. Op dit moment is dit een beweegbare brug, maar de minister heeft besloten dat dit een vaste brug moet worden. Wel moet de doorvaarhoogte 1,2 meter hoger worden. Naast het ontmantelen van het bewegingswerk en het opschonen van de betonkelder leidt dit tot constructievraagstukken. Wat is de impact op de drie naast elkaar gelegen brugdekken als je de doorvaarhoogte hoger maakt? Wat is de impact op de aanbruggen? De brug is gelegen in een dichtbebouwde omgeving en de op- en afritten (knooppunt) beginnen al op de aanbrug. Het ophogen van de brug heeft hierdoor grote consequenties voor de aanbrug.

"De aanpak is heel goed opgezet en resulteert in maatregelen die nog sterker zijn. Het investeren van tijd betaalt zich uit en is de way-to-go."

Tenderteam Arcadis

Wat hebben we gedaan? 

We hebben het standaard proces gedraaid. Door het tot op de naad ontleden en uit elkaar trekken van de criteria zijn we tot sterkere maatregelen gekomen. Naast brainstorms hebben we zelf in het schrijfproces keuzes gemaakt en deze steeds teruggelegd tijdens de reviewrondes. Dit deden we op basis van sessies, documenten en eigen inzichten.

De brug ligt in de A20, maar wel middenin Rotterdam/Schiedam. Ook is de vaarweg druk. Dit zorgt voor extra complexiteit en onzekerheden. Onderdeel van de criteria was dan ook omgang met onzekerheden. Deze bestond uit 4 gebeurtenissen waar maatregelen voor bedacht moesten worden die maximale flexibiliteit bieden bij de totstandkoming van de producten; met minimale consequenties voor het financiële en tijdige eindresultaat en opdracht-/projectdoelstellingen. De effectiviteit van deze maatregelen moest op deze 4 gebeurtenissen worden aangetoond. Je zou kunnen stellen dat dit 4 casussen zijn.

Wat was opvallend bij deze aanbesteding?

Goede betrokkenheid medewerkers van de klant en daarmee het snel leveren van input.

 

 

 

Vragen over deze opdracht? Neem contact op met onze tenderstrateeg

 • 0343 820 429
 • sales@tenderteam.nl
 • Zeist

Meer referentieprojecten

Communicatie met hoge kwaliteit en ruime capaciteit

Rijkswaterstaat zocht een communicatiebureaus dat communicatieadvies en -uitvoering bieden met een hoge kwaliteit en ruime capaciteit. De opdracht betreft een Raamovereenkomst die wordt aangegaan met de 7 beste inschrijvers. Hiermee dekt Rijkswaterstaat al haar inkoopbehoefte op het gebied van communicatie af; of het nu gaat om een nieuwe Zeesluis, Corona-crisiscommunicatie of een digitale 3D-videoview van […]

Twee ministeries naar niveau 3 op de CO2-Prestatieladder

De korte doorlooptijd zorgt voor een extra gevoel van urgentie, maar door de soepele samenwerking en snelle communicatie met het team van de klant verliep het vlot. We hebben hierdoor in 10 dagen tijd heel veel van elkaar geleerd.    

Bouwteam Waterschap

‘Persoonlijk, met korte lijnen en professioneel, het is fijn samenwerken met Tenderteam.’ ‘Het was fijn samenwerken met Edwin. We hebben zelf schrijvers in huis en ook hebben we vaker ingeschreven op bouwteamtenders. Maar we hadden voor deze tender geen capaciteit en wilden wel inschrijven. Vandaar dat Edwin ons als externe tenderstrateeg en schrijver heeft ondersteund. […]